Lungetrening stående gruppe

Dette er en treningstime som hovedsakelig er laget for lungepasienter.

Den består av styrke-, kondisjon- og bevegelighetstrening. Du trenger en stol og et trappetrinn eller en stepkasse. Ha på deg klær du kan bevege deg i, og ha vann tilgjengelig. Treningstimen består av en oppvarming og en hoveddel med stasjonstrening. Vi jobber på en stasjon i fire runder på 45 sekunder. Mellom rundene har vi 15 sekunders pause hvor vi ønsker at du bruker hvilestillinger og leppepust. Hvor lang pause du vil ha mellom hver øvelse velger du selv. 

Om du opplever ubehag som svimmelhet, brystsmerter etter unormal tungpust må du avbryte treningen.

​1 - Introduksjon og oppvarming

Her kommer en oppvarming, med enkle øvelser. Ta det rolig, målet er å forberede kroppen på treningen som kommer.

 

2 - Knebøy

Vi skal nå gjøre knebøy. Velg den vanskelighetsgraden som gjør at du blir sliten og får treningseffekt, men fortsatt klarer å gjennomføre alle fire rundene. Husk at du selv bestemmer tempoet.

 

3 - Armhevinger

Neste øvelser er armhevinger. Velg om du vil gjøre øvelser stående mot en vegg, eller på knærne på gulvet. Om du ikke klarer å gjennomføre øvelsen i hele 45 sekunder gjør du så mange som du klarer før du tar pause.

 

4 - Utfall

Utfall kan være vanskelig å få til, så øv gjerne på teknikken før du starter. Tenk at det er det fremste beinet som skal trenes, og pass på at du holder knær over tær, samt er rett i ryggen. Bytt bein for hver runde, slik at du gjennomfører to runder på hvert bein.

 

5 - Tåhev

Velg den vanskelighetsgraden som passer for deg, slik at du klarer å gjennomføre alle fire rundene.

 

6 - Stepkasse

Her kan du bruke et trappetrinn i stedet for stepkasse. Du kan også velge og gå på stedet med eller uten høye kneløft. Se de forskjellige vanskelighetsgradene på videoen, og velg det nivået som passer best for deg.

 

7 - Dips

Velg den vanskelighetsgraden som passer for deg slik at du klarer å gjennomføre alle fire rundene. Om du trenger lengre pauser enn vi gjør her, så tar du det.

 

 
Sist oppdatert 06.05.2020