Diagnose

Behandling ved Sykehustannklinikken

Sykehustannklinikken tilbyr tannhelsetjenester til voksne pasienter med sammensatte psykiske eller medisinske problemstillinger. 

Klinikken vurderer og godkjenner henvisninger som gjelder inneliggende og polikliniske pasienter. Helsepersonell som f.eks. tannlege, fastlege, sykepleier og psykolog kan henvise pasienten.

Utredning

Kommer du til tannbehandling hos oss skal du føle deg trygg og godt ivaretatt. Vi legger vekt på å bruke god tid og forklarer deg hva som blir gjort underveis. I noen tilfeller så kan det være behov for angstdempende medisin eller lystgass i forkant av tannbehandlingen.

Behandling

Etter at henvisningen din er godkjent så får du en timeavtale for undersøkelse. Dette gjøres av en tannpleier eller tannlege.

Når vi har gjort en vurdering, setter vi deg opp på venteliste for nødvendig tannbehandling. Samtidig gir vi deg veiledning og informasjon som kan forbedre din orale helse.

Målet er å gi deg et tilrettelagt tilbud slik at du kan ha akseptabel oral helse. Det vil si at du ikke har smerter og betennelser i munnen, at du kan tygge tilfredsstillende og at du kan omgås sosialt uten hindringer.

Tannhelsetilbudet skal tilpasses mulighetene du har til å gjennomføre behandlingen. I tillegg til undersøkelse, akutt og nødvendig tannbehandling, kan du også få tilbud om en behandlingsplan. Dette må vurderes ut ifra hvilke muligheter du har til å vedlikeholde og ivareta egen oral helse.

Oppfølging

Etter at du har gjennomført en tannbehandling gir vi deg veiledning om hvordan du bør forholde deg. Det samme gjelder om du får angstdempende middel under behandling.

Du blir innkalt til ny time etter inngrepet for kontroll av utført behandling. Du vil bli fulgt opp i etterkant om det er behov for dette.

Kontakt

Lovisenberggata 17 Lovisenberggata 17

Lovisenberggata 17

Lovisenberggata 17

0456 Oslo