Webinar for studenter i Tromsø

TAKO-senteret arrangerte torsdag 11. juni i år et webseminar om oral helse ved sjeldne diagnoser for studenter fra siste års tannlege- og tannpleierstudier i Tromsø.

Publisert 26.06.2020
Sist oppdatert 12.03.2021

Illustrasjon videokonferanse


Seminaret fokuserte på tverrfaglig samarbeid i helsetjenesten og tannhelsetjenesten rundt personer med sjeldne diagnoser. Fokus for dagen var en variasjon av sjeldne diagnoser, enkelte pasientkasus, tverrfaglig samarbeid, informasjon om hvordan TAKO-senteret og den øvrige sjeldentjenesten er organisert, hvordan finne litteratur og informasjon om sjeldne diagnoser, samt informasjon om holdninger, tilrettelegging, kommunikasjon og om sammenhengen mellom orofacial form og funksjon.

Via Norsk Helsenett

På grunn av reiserestriksjoner knyttet til Covid-19, var det ikke mulig å være fysisk til stede for foreleserne. Kurset var opprinnelig planlagt som et heldagsseminar mandag 25. mai. I stedet ble seminaret gjennomført som webinar via Norsk Helsenett med tannpleier Anna Yttervoll, kjeveortoped Stefan Axelsson og logoped Pamela Åsten som forelesere.

Digital undervisning

Under uke 38 pleier TAKO-senteret å ha undervisning for tannpleierstudentene i Oslo. Slik blir det også nå, men denne gangen er det mulig undervisningen blir digital. 

Tannpleier Solfrid Saltnes og kjeveortoped Stefan Axelsson ved TAKO-senteret har laget et program for digital undervisning.  De håper at smittevernsrestriksjonene blir lettet på slik at det blir mulig å møte studentene til seminarer, forelesninger og diskusjoner ansikt til ansikt.