Vibrasjon

Når det er oppnådd toleranse for manuell berøring kan du tilføre vibrasjon som gir krafigere stimulering.

Hjelpemidler til vibrasjon

Foto: TAKO-senteret

Klikk på Øke toleransen for berøring i ansikt og munn og Øke følsomheten i ansikt og munn, for å lese om trening med munnmotoriske hjelpemidler med vibrasjon.

Det finnes ulike verktøy med vibrasjon som kan brukes for å stimulere ansikts- og munnområdet.

Elektrisk tannbørste

Elektrisk tannbørste kan være et nyttig redskap ved å bruke baksiden av børstehodet. I dette tilfellet bør en velge en enkel tannbørste som kun vibrerer, men ikke roterer. Elektrisk tannbørste kan kjøpes i en velutstyrt dagligvarehandel eller i elektronikkbutikker.

Sensi

Sensi er et vibrerende oralmotorisk verktøy som kan brukes til orofacial stimulering. Denne erstatter z-vibe. Det finnes ulike tupper som kan byttes ut. Sensi er av merket TalkTools, og kan kjøpes fra Barnas språksenter. Du kan se mer her om Sensi.

Letsip V-serie

Letsip V-serie er et oralmotorisk verktøy som kan brukes til orofacial stimulering. Det har munnstykker med ulike former og størrelser som kan byttes ut. Letsip kan bestilles på nettsidene til Letsip.

Toothettes med vibrasjon

Toothettes er munnpinner til bruk for fukting av lepper og munnhule, rensing av matrester i munnhule, og kan brukes til oralmotorisk stimulering med eller uten vibrering.

Stimulering gis gjennom strykning med munnpinne som er fuktet med vann på tannkjøtt, tunge og innsiden av kinnene. Munnpinnen føres forsiktig inn i munnhulen via munnvikene.

Toothettes kan også brukes til smaksstimulering. Dypp f.eks. i vann tilsatt med fruktsmak eller i munnskyll.

Toothettes kan kjøpes fra diverse apotek. Vibrator med toothettes kan kjøpes fra Talktools.

Sist oppdatert 10.02.2022