Zendium tannkrem uten såpestoff

Hvis du er plaget med blemmer og sår i munnen (munnskåld) bør du velge en tannkrem uten såpestoffet natriumlaurylsulfat (SLS).

Leverandører: Apotek og dagligvareforretninger

Zendium nettside

Zendium tannkrem er mild på smak og skånsom mot slimhinnene. Den inneholder ikke såpestoff. Zendium baserer seg på naturlige enzymer som også finnes i spyttet. Det er ikke nødvendig med såpestoff for å fjerne bakteriebelegget på tennene.

Tannkremen har lav slipeverdi. (RDA, radioactive dentin abrasion). Med lavere RDA verdi blir det mindre slitasje på tannemaljen. Har du tynt emaljelag på tennene er det viktig å velge en tannkrem med minst mulig slipemiddel.
 
Zendium har tannkremer med forskjellig RDA verdi. I deres brosjyre kommer det frem hvilke RDA verdier de forskjellige tannkremene har. Tannkremen inneholder fluor som beskytter tennene mot karies.

Har du såre slimhinner, tynn tannemalje eller er plaget av ising i tennene er det viktig å rådføre deg med din tannlege eller tannpleier om valg av tannkrem. Det finnes flere tannkremer som kan lindre plagene, og samtidig er skånsomme for tannemaljen.

Finnes i ulike varianter for barn og voksne.

 

 

Sist oppdatert 10.04.2024