Delta på TAKO-dagene!

Oralmotorisk team ved TAKO-senteret inviterer til kurs i oralmotorikk 14. og 15. november i år. Spennende temaer som orale uvaner, biteatferd og tanngnissing er noe av det som vil få oppmerksomhet. Se program for dagen og meld deg på!

Publisert 15.09.2022
Illustrasjon av biting

Illustrasjon som viser eksempel på biting. Foto: Brynhild Foshaug, TAKO-senteret.

​​Målgruppe for arrangementet er fagpersoner som jobber med barn og voksne med munnmotoriske vansker.

Basiskurs:

Seminaret vil gi deltakerne grunnleggende kunnskaper om oral motorikk og sensorikk ved spising, drikking og tale. Vi gir også innføring i undersøkelse og trening av orofaciale funksjoner. I dette inngår introduksjon av Nordisk Orofacial Test-Screening (NOT-S) med øvelse gjennom kasus. Vi skal også fortelle om tilnærming til munn og ansikt, kroppsholdning og stabilitet. Dette er viktige forutsetninger for hvordan vi bruker munnen.

Andre kursdag retter vi oppmerksomheten mot spennende temaer som orale uvaner, biteatferd og tanngnissing. Målet er å belyse problemstillinger fra ulike perspektiv angående tenner, munnmotorikk og atferd. Tannleger sammen med Oralmotorisk team som består av logopeder og fysioterapeut, alle fra TAKO-sentret, skal holde foredrag om dette. 

Vi kommer til å fortelle om årsaker, om typisk utvikling, orale vaner og behandlingsalternativer både fra et odontologisk og oralmotorisk perspektiv. Hvordan kan du jobbe med dette? Vi presenterer spennende kasus fra vår klinisk praksis. Frist for påmelding er 1. november 2022

Viser oralmotorisk team ved TAKO-sentert.

Fra venstre OMT: Logoped Vesna Stoilkovic, logoped Pamela Åsten, spesialfysioterapeut Malik Mahic og logoped Mari Stølen. Foto: Brynhild Foshaug, TAKO-senteret.

Dato: Mandag 14. og tirsdag 15. november 2022
Tid: kl. 09.00 -15.30 begge dager
Sted: Lovisenberg Diakonale sykehus, underetasjen til Undervisnings- og administrasjonsbygget, Lovisenberggata 21G.
Lokale: Auditorium Rikke Nissen
Pris: 1500 kr for en dag og 2500 kr for begge dager. 
Pris for studenter: 1000 kr for en dag og 2000 kr for begge dager. 
Prisen inkluderer lunsj. Kursavgiften refunderes ikke etter utgått påmeldingsfrist.

Klikk her​ for påmelding. Klikk på lenke for program for TAKO-dagene 2022.​

Kontaktinformasjon: Logoped Vesna Stoilkovic tlf. 90813945 eller e-post til vsto@tako.no ved behov for mer faglig informasjon om kursdagene.

Praktiske spørsmål kan rettes til Mira på tlf. 908 02 282 eller e-post: mjk@tako.no. 

Overnatting: Gjestehuset Lovisenberg har rom for overnatting. Informasjon om priser og booking finner du på deres nettside.  ​