Klinisk ernæring
Som kliniske ernæringsfysiologer vektlegger vi sammenhengen mellom personers kosthold, livsstil, helse og sykdom. Ernæring er viktig for alle. Kostholdet bør være en viktig del av forebygging, medisinsk behandling og rehabilitering på og utenfor sykehuset.
Klinisk ernæring
Kliniske ernæringsfysiologer utøver medisinsk ernæringsbehandling for sykehusets pasienter.
Fagområdet klinisk ernæring
Som kliniske ernæringsfysiologer vektlegger vi sammenhengen mellom personers kosthold, livsstil, helse og sykdom. Ernæring er viktig for alle. Kostholdet bør være en viktig del av forebygging, medisinsk behandling og rehabilitering på og utenfor sykehuset.
Målet med kostbehandlingen er å gi råd, veiledning og forslag til tiltak som kan:
- forhindre eller forsinke videre utvikling av sykdom
forhindre under- og feilernæring - bidra til å redusere symptomer og plager som skyldes sykdommen eller behandlingen
- forebygge livsstilsrelaterte sykdommer
bedre allmenntilstanden og livskvaliteten
Utdannelse
Kliniske ernæringsfysiologer utdannes ved Institutt for ernæringsforskning ved Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo eller Universitetet i Bergen. Studiet fører frem til en mastergrad i klinisk ernæring etter 5 år.